Cambridge Dieet

Cambridge dieetCambridge dieet

Het Cambridge dieet is een afslankproduct dat al vele jaren toonaangevend is in de wereld. Het werd in the jaren zeventig ontwikkeld door voedingswetenschapper Dr. Alan Howard aan de Cambridge universiteit in Engeland.

Het Cambridge dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig en gemakkelijk willen afvallen en vervolgens op hun streefgewicht willen blijven.

Het Cambridge dieet is zo populair omdat je er op een laagdrempelige manier, snel mee kunt afvallen. Doordat je  bij het Cambridge dieet maar 500 calorieën per dag binnenkrijgt is het mogelijk om binnen korte tijd jouw streefgewicht te bereiken.

Je  lichaam zal weinig tot geen kooldydraten binnenkrijgen en na 2 / 3 dagen al beginnen met verbranding van je overtollige vetreserves.

Groot voordeel  is dat je niet uren in de keuken hoeft te staan voor het maken van ingewikkelde recepten. Dit is in zijn geheel niet nodig, aangezien het dieet uitsluitend bestaat uit maaltijdvervangers, zoals caloriearme soepen, repen en shakes.

De theorie is simpel; zo min mogelijk koolhydraten. Daartegenover staat een uitgebalanceerde totaalvoeding waarmee je toch alles binnenkrijgt wat je nodig hebt voor een gezonde levensstijl, zoals vitaminen, koolhydraten, eiwitten en essentiële vetten.

Om de afvalstoffen af te voeren wordt er aangeraden dagelijks 2,5 liter water te drinken.

De Cambridge dieet fasen


Het Cambridge dieet kent een aantal fases die samen leiden tot succes. Deze fases zijn:
  • De afvallen fase. In het begin van het cambridge dieet eet u 3 maal per dag. Elke maaltijd bevat rond de 155 kcal. Per dag is uw calorieen inname dus ongeveer 500. Door deze zeer lage hoeveelheid kan men snel afslanken.
  • De afbouwfase. Na de afslankfase wordt het aantal cambridge  dieet maaltijden afgebouwd en wordt er weer overgeschakeld op normale maaltijden. Hierbij ligt de focus op het opbouwen van de koolhydraten hoeveelheid.
  • De Gewichtsbeheersing fase. Om blijven op gewicht te blijven biedt het cambridge dieet een beheersfase waarin het uiteindelijke voedingspatroon wordt uitgewerkt.

  • Wat zijn de voordelen van het Cambridge dieet?


    Een snelle, effectieve manier om af te vallen. Deelnemers van het Cambridge dieet zien vaak al snel resultaat. In korte tijd is het mogelijk om flink wat kilo’s kwijt te raken. Dat is natuurlijk een mooi resultaat, maar ook een belangrijk psychologisch steuntje in de rug om het dieet succesvol door te zetten.
    • Eenvoudig en voor iedereen. Het Cambridge dieet bestaat uitsluitend uit caloriearme maaltijdvervangers. Door de specifieke en vaak ingewikkelde recepten zijn veel diëten lastig vol te houden voor de wat mindere kookliefhebbers. Cambridge bestaat uitsluitend uit repen, soepen en shakes, waardoor het voor iedereen eenvoudig is om het dieet te volgen.
    • Onderdrukking van hongergevoel
    • Gezonde totaalvoeding
    • Gevoel van welzijn
    • Diepere slaap
    • Meer energie

    Wat zijn de nadelen van het Cambridge dieet?


    • Ontzettend weinig dagelijkse calorieën. Ook al wordt getracht tijdens het dieet toch zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, 500 calorieën per dag is ontzettend weinig. Volgens bepaalde deskundigen dienen zelfs inactieve mensen minimaal 1200 kcal binnen te krijgen.
    • Door het lage aantal calorieën krijgen veel mensen last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid of diarree.
    • Terugvallen in oude eetpatroon. Tijdens het Cambridge dieet leer je geen normaal eetpatroon aan en eet je vrijwel geen normale maaltijd. Het is dus moeilijk en ongezond om dit je leven lang vol te houden. Gevaar is dat men na het dieet snel weer terugvalt in het oude eetpatroon.

    Voor wie is het Cambridge dieet?


    Het Cambridge dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen, die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen.
    Als je ook op een snelle en verantwoorde wijze weer lekker in je vel wilt voelen dan is het Cambridge dieet dé oplossing voor je.


    Gezien de extreem weinige calorieën die men krijgt is het dieet is niet geschikt voor kinderen.
    Het dieet kun je beter niet volgen tijdens zwangerschap, aangezien dat niet is uitgetest.


     
Reactie plaatsen